2011. március 3., csütörtök

Pražení kabače


Remélem jól írtam:)

Anyukám csinálta ezt sokszor régen. Általában tartalmasabb leveshez. Ez egy jó kis krumplis pogácsa, de zsírban sült. Meg készítettem hozzá most "Becsinált" levest. Nem tudom, hogy van-e szalonképesebb neve, de én így ismerem. Imádom, mert van benne csirkeláb:)))


A pogácsa főtt, tört burgonyából - kb 4-5 db közepes burgonyát főztem hozzá - 1 felvert tojás, só, fél csomag sütőpor és hát igen, annyi liszt, amennyit felvesz. Ezután kinyújtottam, pogácsa szaggatóval kiszurkáltam és forró olajban kisütöttem.

Finom lett nagyon:))


Amikor anyukám után próbálok főzni valamit, nagyon izgulok, hogy ugyanolyan lesz-e az íze, mint ahogy ő készítette:))

És amikor megkóstolom, nagyon jó ézés, hogy ugyanolyan, mint kiskoromban.

Az már a csúcsok csúcsa, ha ő is megkóstolja és ízlik neki:)))


Íme:

1 megjegyzés: