Mivel nem pontosan ugyanazokkal az alapanyagokkal készül, mint a recept szerinti.
Az alaprecept:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 5 dkg mandula
- lekvár ízlés szerint
Ezen kívül tettem egy kávéskanál kakaóport a liszthez. Miután besorakoztattam a tepsibe az apróságokat, egy kiskanállal keményebbik fajta szilvelekvárt ügyeskedtem a lyukakba. Így sütöttem ki.
Ja és ne maradjunk főétel nélkül.....
Ez itten kérem szépen egy kb 3-4 emberes körömpörkölt.
Vettem 3 db körmöt, a kedves hentest megkértem, hogy darabolja is fel. Helyi húsbolt (na nem is hiper, supermarket) és mindig kedvesek, udvariasak a fiúk a pult mögött. Azért nem mindegy, hogy az ember lánya bemegy és legalább 2, de néha 3 oldalról köszönnek kórusban, hogy "Jó napot kívánok!", távozáskor "További szép napot!":))
Még tanácsot is adnak, melyik húsrész, mihez való, stb.
Visszatérve itthon még megmostam, jobban megtisztítottam a körmöket. Egy nagy fej hagymát felkockáztam, olajon megdinszteltem. Majd levettem a tűzről és pirospaprikát adtam hozzá. Rárakosgattam gyorsan a körömdarabokat és felönöttem annyi vízzel, hogy ellepje. Megsóztam. Hagytam felforrni, utána a legalacsonyabb lángon, félig fedő alatt otthagytam a tűzön kb 4-5 órán keresztül.
Köretnek lehet hozzá főzni burgonyát, de friss kenyérrel is isteni.
Ezeket a hentesfiúkat én is ismerem! :) Tényleg lenyűgöző, hogy korunk kereskedelemi hálójában még léteznek ilyen kis "szigetecskék"! Imádni való egy hely! :)))) De tényleg!!!
VálaszTörlésA kajcsik is szuperek lettek... mint mindig!!! :) Gratula!!! M.