2012. május 30., szerda

Újra itt!



Újra itt vagyok, nem tűntem el, csak nagyon sok minden történt az elmúlt hónapokban, így nem tudtam kiélni sütési vágyaimat:)

Belevettem magam az eper-özönbe. Ez nagyrészt azt jelenti, hogy ha veszek, akkor máris megeszem. De most türtőztettem magam és készítettem egy tortát.

Ezt az alap tésztát sokféleképpen lehet tölteni, mert  szépen megemelkedik. Az ügyesebbek háromba is vághatják.

A tészta: 5 tojás, 50 g porcukor, 150 g rétesliszt szükséges, illetve vaj és liszt a forma kikenéséhez.

A tojásokat kettéválasztjuk; a sárgájához adunk 4 kanál forró vizet és a porcukrot és géppel jól kikeverjük, amíg kivilágosodik a színe. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a fehérjékből vert kemény habot. Beleöntjük az előkészített sütőformába, ami lehet sima tortaforma, gyümölcstorta-forma is. 180 C°-on kb 20 perc alatt megsütjük előmelegített sütőben. Ha a teteje szép barna lesz, és a tűpróbánál sem marad tészta a beleszúrt tűn, akkor kész. Hagyjuk kihűlni.
Ez az alap.

Innen jön a fantázia....
Én kettévágtam, az alsó részt vékonyan megkentem mogyorókrémmel, erre került az eperpuding, erre a szeletelt, friss eper, majd a tészta teteje. Ezt szintén friss eperrel díszítettem.

De kívülről is bevonhatjuk csokoládéval, marcipánnal, vagy más krémmel. Ünnepi alkalmakra is gyönyörű tortát kreálhatunk ebből az alaptésztából.

Remélem kipróbáljátok, mert nagyon finom és nálunk pillanatok alatt elfogyott:)

Visszatértem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése