Ja, nehogy azt higgyétek, hogy unatkoztam a Hadjárat közben. Ugyanis, ha csak egy napra is, de csatlakoztam a Hadtáp bandához. Pénteken ugyanis a megmaradt seregnek vácon ebédet és vacsorát főztünk bográcsban:))
Szűkös források miatt mindkétszer pörkölt lett a menü kenyérrel, de azért volt köztük pici különbség. Ilyen nagyban én még nem főztem.
Az ebéd amolyan ami van rakjuk bele alapon működött.
Adott volt kb 20 kg sertéstarja (felajánlásból kaptunk 40 kg-ot!), hagyma (sok, mert ez adja a szaftot és a sűrűséget), kenyér, előző reggeliből abált szalonna és kolbász, zsír, só, pirospaprika.
Sőt még kacsazsírunk is volt.
Namost az alap kacsazsír+sertészsír, rájött a hagyma, aztán erre a hús kockákra vágva. Amíg bele nem raktuk a húst, addig kicsit rájártak a táborban maradt emberek, és kenyeret mártogattak bele. Na az isteni volt. Kicsit rápirítottunka húsra. Majd jött a só, pirospaprika. Végül a karikákra vágott kolbász. Víz. Kb 2-3 óráig főztük.
A pontos arányokat nem tudom. De a többieknek ízlett. Sajna savanyúval nem tudtunk szolgálni.
Vacsorára, már egy férfiember is csatlakozott, így az ő verziója más lett, mivel került bele bors is és az abált szalonna és a kacsazsír kimaradt, mert estére már nem volt. Minden férfinak más a pörköltfőzési technikája, mint itt is kiderült:)) Ő csak a végén rakta bele a pirospaprikát.
Viszont ez is nagyon jó lett, és a sereg csata után örült neki. Az ebéd és a vacsora is elfogyott.
Mindkettőt kb 50-50 emberre főztük.
A képen látható bot pedig a fakanál szerepét töltötte be, mert az sem volt:)))
Szerintem annak idején sem lehetett nagyon más a hadtápolás:))) Talán egy kicsit mi is korhűek voltunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése