Szóval mivel kaptunk egy láda almát ( édesapám már nyugdíjas, így minden évben szeptemberben kap almát ):) Én csak nyugdíjs almának hívom. örülök neki, mert mindenfélét kitalálok, hogy elfogyjon:)
Aztán meg a kertben még van egy csomó sárgarépa.
Tehát van alma is, meg répa is....mi következik ebből?
Almás répatorta!!!!
Ez végülis egy tipikusan amerikai édesség. Mármint a sima répatorta sajtkrém mázzal. De én találtam olyat, amibe rakunk még almát. A krémet pedig nem készítettem el, hanem főztem bele vanília pudingot.
Hozzávalók:
4 db közepes méretű répa ( ha zöldségesből hozzuk, akkor 2 mert azok hatalmasak)
2 alma
15 dkg darált dió ( na ehelyett én darált törökmogyorót raktam bele)
35 dkg liszt
1 cs sütőpor
25 dkg cukor
3 db tojás ( ez saját volt:)))
1,5 dl étolaj
1 kk fahéj
A répát és az almát meghámozzuk és lereszeljük, ja előtte megpucoljuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, fahéjat és a cukrot.
A 3 tojást és az étolajat összekeverjük és ezt is hozzáadjuk az előző cucchoz. Kivajazott, kilisztezett formába rakjuk. Lehet kerekbe, szögletesbe, muffinformába, kuglófformába, stb vagy olyan szilikonos formákba.
180 °C 60-70 percig sütjük. Tűpróbával lehet megnézni, hogy megsült-e.Én ezután rácsra raktam, hogy kihűjön, majd megpróbáltam szépen kettévágni.
Főztem 1 cs vaníliapudingból 4 dl tejből pudingot, cukrot is raktam bele. Meg a végén egy kevés vajat kevertem bele. Visszaraktam az alsó lapot a sütőformába, rákentem a pudingot és ráraktam a felső lapot. Már csak kicsit hagyni kell, hogy összeálljon.
Szerintem finom lett:)
20 dkg krémsajt, 20 dkg porcukor, citromhéj
Ezeket jól összekeverjük, és akkor kenjük rá a sütire, ha az már kihűlt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése