2011. június 14., kedd

Eperlekvár

Kaptam egy szép nagy ládányi epret jövőbeli sógornőmtől:))
Persze először minőségi ellenőrzés kellett: megmosva, porcukrozva teszteltem 1szer, 2szer, 3szor...

Aztán persze nekiálltam lekvárt főzni. A csumázás és tisztítás után, nem is daraboltam fel, hanem mindjárt egy lábosba tettem és alágyújtottam. Addig főztem, amíg elfőtt a víz, majd ízlés szerint raktam hozzá cukrot. Amikor megpuhult, ilyen darabosra is lehet hagyni. De én turmixgépben kicsit összezutykoltam:)
Majd még egy kicsit főztem.
Üvegekbe töltöttem, kevés szalicilt szórtam a tetejére és lezártam. Pokrócba csomagoltam és 1 napig otthagytam, majd felcimkéztem.
Nem raktam bele semmi más tartósítószert, vagy befőzőcukrot.
Lett kb 13 mindenféle üvegű lekvár. A képen csak 11 db látszik, mert hát egyet anyukám már elkért, másikat én bontottam fel...babapiskótával isteni:)
A cimkékhez találtam neten egy oldalt - mindmegette.hu - , ahol megszerkeszthetem a saját cimkémet:) Jó buli. Csak olyan ragasztható üres cimkéket kell venni hozzá. Kiválasztom a fajtát. Egyszerű az egész, és elég sok variáció lehetséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése